Επικοινωνία

Αξιολόγηση σχολικής μονάδας

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Το χωριό μας

Τουρλωτή Σητείας

Εφημερίδα

Βιβλίο επισκεπτών


Φύλλα

parea 

Αγαπητοί μας αναγνώστες,

 Η σχολική μας εφημερίδα, «Η παρέα μας», επανεκδίδεται μετά από κάποια χρόνια απουσίας. Αυτή τη φορά η έκδοσή έχει στο πλευρό της τη νέα τεχνολογία : δεν χρειάζεται πια να την διαβάζετε χειρόγραφη, αλλά σε έντυπη μορφή. Σ? αυτό μας βοήθησε πολύ η δημιουργία του καινούργιου εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου μας, όπου μπορούνε τώρα πια όλα τα παιδιά να γράφουν τα κείμενά τους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μ? αυτόν τον τρόπο να εξασκούνται στο να δουλεύουν στο κομπιούτερ μόνα τους, κάτι που ήταν εξαρχής ένας από τους στόχους της εφημερίδας μας.

Ο άλλος στόχος είναι να «ανοίξουμε» το σχολείο μας στην τοπική κοινωνία : με την ανάγνωση της εφημερίδας να έρθουν πιο κοντά στην καθημερινή μας σχολική ρουτίνα και στις σχολικές μας δραστηριότητες οι κάτοικοι της περιοχής.

Τα άρθρα της εφημερίδας είναι στην πλειοψηφία τους δημιουργήματα των μαθητών για τις σχολικές τους εργασίες και πολύ λίγα «κατά παραγγελία» άρθρα ειδικά για την εφημερίδα. Σ? αυτά έχουν γίνει ελάχιστες διορθώσεις ώστε να μείνει ανέπαφη η δροσιά του λιλιπούτειου νεαρού συγγραφέα. Απολαύστε τα χωρίς να γίνετε αυστηροί κριτές και ενθαρρύνετε το έργο των παιδιών.

Τελειώνοντας την εισαγωγή στην πρώτη μας έκδοση θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον γνωστό ζωγράφο, κύριο Βασίλη Σολιδάκη, για τον σχεδιασμό του τίτλου μας, τον καθηγητή της Πληροφορικής του σχολείου μας, το Νίκο το Τζεκάκη, για τη αγόγγυστη βοήθειά του σε ότι του ζητήσαμε και την απεριόριστη υπομονή του, (χωρίς αυτόν σίγουρα δεν θα τα είχαμε καταφέρει ), όλους τους καθηγητές μας που ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του και κυρίως στον διευθυντή μας, κύριο Τσαντάκη, που μας συμπαραστάθηκε και στήριξε την ιδέα μας από την αρχή.

Η Συντακτική Ομάδα

Φίλτρο Τίτλου     Προβολή # 
# Τίτλος άρθρου Προβολές
1 Φύλλο 65 604
2 Φύλλο 64 1163
3 Φύλλο 63 368
4 Φύλλο 62 417
5 Φύλλο 61 438
6 Φύλλο 60 404
7 Φύλλο 59 418
8 Φύλλο 58 421
9 Φύλλο 57 404
10 Φύλλο 56 440